FAHRETTİN ULUSOY BİLİM ATÖLYE EVİ
485
14:36
06.11.2023

Tekkeköy İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ile 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitim Dalı Öğretim Görevlisi  PROF. Dr.  Dilek Çelikler ve 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitim Dalı Öğretim Görevlisi  DOÇ. Dr. Sibel Demir Kaçan'ın Yürütücülüğünü Üstlendiği  6 Atölyeden oluşan binamız Merhum Fahrettin Ulusoy anısına Fahrettin Ulusoy Bilim Atölye Evi olarak Ulusoy Un ve Tekkeköy Belediyesi tarafından ortaklaşa tadilat tamirat ve donanımı yapıldı.

31 Ekim 2023 tarihinde  Tekkeköy Kaymakamı Dr.Sayın Polat Kara, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Hüseyin

Aksakal, Tekkeköy Belediye Başkanı Sayın Hasan Togar, Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Dr.  Sayın Eren Günhan Ulusoy, Merhum Fahrettin Ulusoy'un saygıdeğer e?i Nevin Ulusoy,19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi

Fen Bilgisi Eğitim Dalı Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Sayın Dilek Çelikler,19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitim Dalı Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Sayın Sibel Demir Kaçan , Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Müdürümüz MustafaUzunlar, Şube Müdürlerimiz, Okul Müdürlerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ile birlikte 

Ulusoy Bilim Atölye Evinin Açılış Töreni gerçekleştirildi.

Fahrettin Ulusoy Bilim Atölye Evi de kurulan altı Atölyede eğitim verilecektir;

1.Robotik Kodlama Atölyesi' inde bilgisayar yazlım dilinin ve birçok teknolojik aracın alt yapısını oluşturan yazılım bilgisi yani Robotik Kodlama Atölyesinde; Öğrencilerimiz, bireysel çalışmalar ve grup çalışmalarında kendi yeteneklerini ve potansiyellerini daha iyi tanıyacak, geliştirecek ve özgüvenlerini artıracak, başarı için sistemli ve disiplinli çalışma alışkanlıkları kazanacaklar.

2.Sosyo Bilimsel Konular Farkındalık Atölyesi'nde yaptırılacak uygulamalarla sosyo-bilimsel konular içerisinde önemli olan küresel ısınma, geri dönüşüm, çevresel problemler, alternatif yakıtlar, nükleer enerji santralleri, GDO, kök hücre araştırmaları, biyo teknoloji, genetik uygulamalar Vb. bilimsel konularla ilgisi, öğrencilerde farkındalık oluşturulmasına katkı sağlayacaktır.

3."Uygulamalı Fen Öğretimi Atölyesi'nde etkili bir fen öğretimi gerçekleştirilecektir. Bu sayede öğrencilerimiz, sözlü, yazılı ve uygulamalı fen etkinlikleri arasında denge kurabilme yeteneğine, deneysel araştırmaları plânlayabilme ve laboratuvarda güvenli bir şekilde çalışabilme becerilerine, dersteki fen konularını sınıf dışındaki diğer olaylar ile ilişkilendirebilme bilgisine sahip olacaklardır.

4.Yaratıcı Drama Atölyesi'nde, Yaratıcı drama yöntemi ile öğrencilerin; Oyun ve oyunsu süreçleri bilime aktarabilmesi, Günlük yaşam ve bilimi sorgulayabilmesi, Yaratıcı düşünce becerisi ile problem çözme becerisi geliştirebilmesi, Isınma, Doğaçlama v Değerlendirme aşamaları ile birlikte bir bütün olarak yapılandırılabilmesi sağlanacaktır.

5.Zekâ Oyunları Atölyesi'nde, problem çözme ve fikir geliştirmede takım çalışması becerilerini geliştirebilme, Üç boyutlu nesnelerin hareketi ve ilişkilerini kavrayabilme, Benzetim yoluyla akıl yürüterek problem çözebilme gibi beceriler sağlanacaktır.

6.Bilim ve Teknoloji Atölyesi'nde bilim ve teknoloji sevgisi aşılayarak, bilime ve teknolojiye karşı ilgi ve heves oluşturulacak, bilim ve teknoloji sayesinde tüm zamanlarda yeni ürünlerin oluşturulabileceğini, dünya liderlerinin teknolojiyi üreten ve yenileyen bireyler olduğunu öğrenecek, bilim ve teknoloji bütünlüğünde öğrenme ve uygulama imkânı tanınacaktır.

Atölyelerde okulöncesinden başlayarak ilk ve ortaokullarımız faydalana bileceklerdir.

Desteklerinden dolayı Ulusoy AŞ ve Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan TOGAR'a teşekkür ederiz.

06-11-202306-11-202306-11-202306-11-202306-11-202306-11-202306-11-202306-11-202306-11-202306-11-2023

Yayın Tarihi: 06.11.2023